آمینواسید گلوکوژنیک (انگلیسی: Glucogenic amino acid) آمینواسیدی است که می‌تواند از طریق نوگلوکززایی به گلوکز تبدیل شود. این در تضاد با آمینواسیدهای کتوژنیک است که به جسم کتونی تبدیل می‌شوند.

تولید گلوکز از آمینواسیدهای گلوکوژنیک شامل تبدیل این آمینواسیدها به کتواسیدها و سپس به گلوکز می‌شود، هر دو فرایند در کبد اتفاق می‌افتد. این مکانیسم در هنگام کاتابولیز غالب است و با روزه‌داری و گرسنگی افزایش می‌یابد.

در انسان، آمینواسیدهای گلوکوژنیک عبارتند از:

  • آلانین
  • آرژنین
  • آسپاراژین
  • اسید آسپارتیک
  • سیستئین
  • اسید گلوتامیک
  • گلوتامین
  • گلیسین
  • هیستیدین
  • متیونین
  • پرولین
  • سرین
  • والین

آمینواسیدهایی که هم گلوکوژنیک هستند و هم کتوژنیک عبارتند از:

  • فنیل‌آلانین
  • ایزولوسین
  • ترئونین
  • تریپتوفان
  • تیروزین

فقط دو آمینواسید لوسین و لیزین گلوکوژنیک نیستند (فقط کتوژنیک هستند).

 

منبع: ویکی‌پدیای انگلیسی

آمینواسید گلوکوژنیک

گلوکوژنیک ,آمینواسیدهای ,کتوژنیک ,آمینواسید ,گلوکز ,عبارتند ,است که ,آمینواسید گلوکوژنیک ,عبارتند از ,به گلوکز ,آمینواسیدهای گلوکوژنیک

مشخصات

تبلیغات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

شرکت ورنا پارسه آرتین نکات کوتاه و مفید پزشکی محقق و پژوهشگر طب استیکر تلگرام Telegram Sticker السلام علیک یا قائم آل محمد عجل الله تعالی فرجه الشریف گیک نوشت آیدا خشنودی فرد- شین کیوکوشین کاراته tashrifatsamin زبان برنامه نویسی کاتلین بهترین زبان دنیا کد تخفیف خشکشویی آنلاین تهران ، خشکشویی پاکان ، زود شور و...